Dé tip voor wie zichzelf vaak voorbij holt

Dé tip voor wie zichzelf vaak voorbij holt

Ken je dat gevoel dat een dag ‘slechts’ 24 uur telt: véél te weinig voor wat er op je agenda staat, laat staan voor wat je daarnaast nog allemaal wil doen?

 

Door continu te hollen, wordt het steeds moeilijker om stil te staan. En… als je dan niet oplet, loop je jezelf voorbij. Basisbehoeften als dorst, honger, naar het toilet moeten, koude, warmte,… merk je niet meer op of hou je geen rekening meer mee. Je stelt ze uit: drinkt niet als je dorst hebt, eet niet als je honger hebt, gaat niet naar het toilet, zet de verwarming niet hoger of lager als je het te koud of te warm hebt, gaat niet op tijd slapen enz.

 Als je nu beschaamd beseft dat ook jij jezelf op die manier durft te negeren, wees dan gerustgesteld: de meeste CEO’s, managers die ik coach, hebben hier last van! Het is niet voor niets dat burnout iets is waar vooral gedreven mensen mee te kampen krijgen.

 

Met 2 simpele dingen breng je jezelf weer tot stilstand:

  • Luister naar jezelf, merk op wat je nodig hebt.
  • Handel naar je behoeften, doe wat je nodig hebt.

 

Welk van beiden kan jij het minst goed? Opmerken en/of doen?

Dé vraag die je jezelf het best regelmatig stelt, is “Wat heb ik NU nodig?” Niet ‘vandaag’ of in de loop van de dag, maar NU, op dit eigenste moment.

En probeer je die vraag regelmatig te stellen in de loop van de dag.

En ben je zelf leidinggevende, deel deze wijsheid dan zeker met je collega’s …

Je zal zien dat ze wonderen doet.

Wil je beter voor jezelf leren zorgen? Mindful Selfcompassion is erg geschikt voor om dat te leren.