Online ACT sessies

Online ACT sessies

Voel jij je niet gelukkig? Zit je vast? Wil jij weer leven in plaats van overleven? Dan is onze ACT online training ongetwijfeld iets voor jou.

In 6 sessies van ongeveer 1u leren we jou om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens (zoals twijfel, onzekerheid, verdriet, angst, boosheid, schuldgevoel, …), helpen we jou terug ontdekken wat voor jou belangrijk is en meer te genieten van je leven in het nu, krijg je een andere kijk op je zelfbeeld en voel je je meer vrij om te zijn wie je wil zijn en te doen wat je wil doen met je leven.

 De training bestaat uit 6 online modules die je kan volgen waar en wanneer jij wil. Elke module is voorzien van concrete oefeningen en heel wat voorbeelden. Onze ACT trainer Nele gids jullie doorheen elke module en een power point presentatie ondersteunt de les.

Onze modules zijn apart verkrijgbaar en omdat we iedereen wensen dat ze voluit kunnen leven, bieden we de modules aan voor slechts 24, 99 euro.

 

Wij gunnen jou alvast véél kwaliteit van leven. Hopelijk gun jij jou dit ook.  


Klik hier om naar de verschillende modules te gaan.

 

Wat is ACT?

Dat we vandaag meer dan ooit nood hebben aan vaardigheden om effectief om te gaan met wat we denken en voelen staat voor ons als een paal boven water. Ook steeds meer wetenschappers wijzen erop dat ons mentaal welzijn extra onder druk staat. Als ‘expertisecentrum in veerkracht’ wil Allegre op een toegankelijke manier mee zorg dragen voor jouw mentaal welzijn. Met ‘Acceptance en Commitment Training’ helpen we jullie om psychologische flexibiliteit te vergroten en je mentale veerkracht te verhogen.
 
Acceptance and Commitment Therapie (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde training voor allerlei dagelijkse mentale problemen zoals stress, burn-out, onzekerheid, angst, depressie, twijfel, schuldgevoel, minderwaardig voelen, piekeren, … enzovoort. Omdat we als  mens de neiging hebben te vechten met dingen die we moeilijk vinden of deze te vermijden, focust ACT zich op het aanleren van 2 belangrijke vaardigheden.

Ten eerste is er 'ACCEPTANCE' wat staat voor aanvaarding. Ieder mens zit immers opgezadeld met een probleemoplossend brein dat er goed in getraind is om oplossingen te zoeken voor problemen máár er veel minder goed in getraind is om moeilijke dingen te accepteren. Helaas ís niet alles op te lossen. Hoe hard we ook ons best doen, over wat we voelen of denken hebben we jammer genoeg geen controle! Met 'acceptance'  willen we mensen dus leren om te accepteren wat buiten hun macht ligt in plaats van zich te laten leiden door hun gedachten en gevoelens.

Ten tweede is er 'COMMITMENT', wat staat voor toewijding. In dit onderdeel van de training leggen we de nadruk op dat waar je wél controle over hebt, namelijk je gedrag. Dit onderdeel van de training helpt je duidelijk te krijgen wat belangrijk en betekenisvol is voor jou. Het geeft je inzicht om zelf (terug) de leiding te nemen én te behouden. En verder ook te inspireren, te motiveren en om toegewijde, waardengerichte doelen en acties te stellen in je leven.