Ann Lambert

Ann Lambert

Ann werkt als ACT therapeut bij Allegre in Hasselt op dinsdag en ziet zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

In 2008 besliste Ann haar carrière om te gooien en begon aan een opleiding in de psychologie aan de Open Universiteit Nederland. Tijdens haar afstudeeronderzoek rond angst voor het donker bij kinderen, kwam ze in contact met de Acceptance en Commitment therapie (ACT).  Sindsdien verdiept ze zich verder in deze therapievorm en volgde verschillende opleidingen o.a. bij Allegre en bij Dr. Russ Harris, een gerenommeerd ACT trainer en auteur van o.a. De Valstrik van het Geluk. In september 2018 is ze gestart met het postgraduaat Contextuele gedragstherapie.

Naast Allegre maakt Ann deel uit van groepspraktijk Het Mercatorhuis in Sint-Niklaas waar ze als ACT therapeut werkt zowel met kinderen, jongeren als met volwassenen die het lastig hebben met angsten, piekeren, spanning, boosheid en verdriet. Ann ontvangt ook cliënten in haar praktijk Dansen in de regen in Antwerpen.

In september 2018 bracht Ann samen met Myriam Roelandt en Sabine Driessen een leesboekje uit voor kinderen over angst, “Donker geheim”. Het doel van het boekje is angst bespreekbaar te maken bij kinderen, te tonen dat angstig zijn heel normaal is en te leren dat we toch dingen kunnen (blijven) doen die we belangrijk vinden, ook al zijn we bang.