8-weken Compassion en veerkracht

18-09-2019 tot 13-11-2019
Bedrijven, Particulieren, Professionals

Allegre Hageland

Dutselhoek 47

3220 Holsbeek

8-weken Compassion en veerkracht

Inschrijven

Prijs: € 0,00

Bij inschrijving hou volgende gegevens bij de hand:

 • BTW nummer indien u zelfstandige bent.
 • Bank- of Paypal gegevens voor de betaling die online verloopt.
 • Indien je zelf niet de deelnemer bent maar een naaste inschrijft: adres en geboortedatum van de deelnemer.

 

Heeft u een kortingscode? Geef je code hier in en voeg je korting toe.
 

Dit is een cursus waarin je 8 avonden aan de slag gaat om je veerkracht te verhogen en jezelf beter te ondersteunen in tijden van stress, verdriet en angst.
Compassion heeft niets te maken met het dialectwoord ‘compassie’, met ‘ocharme’. Maar met een mildheid die ervoor zorgt dat je juist gemakkelijker dapper, eerlijk en aanwezig kan zijn.

Het gaat over een andere manier van omgaan met jezelf en anderen. Op een zorgzame, respectvolle en aandachtige manier.
Er zitten drie essentiële delen in:

 • Vriendelijkheid naar jezelf of de ander.
 • Herkennen hoe jouw last, kwetsbaarheid en imperfectie iets is waar anderen ook mee worstelen (common humanity).
 • En een niet-oordelende, nieuwsgierige aandachtige houding aannemen ten opzichte van je gedachten en gevoelens (mindfulness).

Vanuit een compassievolle houding naar jezelf kan je ervoor zorgen dat je anders met stress, conflicten en je medemensen in het algemeen om kan gaan.
Het helpt ervoor om niet-helpende automatismen en patronen op een andere manier te doorbreken. Niet door ‘wel te weten dat het anders moet’, maar handvaten te krijgen om op een andere manier om te gaan met jezelf wanneer het lastig is. Het helpt mensen ook om beter voor zichzelf te zorgen en meer empathisch om te gaan met anderen.

Wat te verwachten:

In deze cursus gaan we dus vooral oefenen. Je leert waarom we doen wat niet werkt en gaat verkennen hoe je dit op een andere manier kan aanpakken. Tussen de samenkomsten door krijg je oefeningen mee om thuis verder te werken. Want hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt.

Begeleiding:

Hilde Christiaens is klinisch psycholoog, ACT-therapeut, -trainer en -opleider. Ze volgt momenteel een postgraduaat in de contextuele gedragstherapie en schoolde zich eerder bij in de psychodiagnostiek, tabakologie en het geven van mindfulness training. Ze vult haar basisopleiding aan met studiewerk en training bij de grondleggers en trekkers van ACT en FAP, zoals Joanne Dahl, Kirk Strohsal, Maivis Tsai, Bob Kohlenberg, Robyn Walser, Rikke Kjelgaard, Jason Luoma en anderen. Dit blijven reflecteren en bijscholen is voor haar essentieel.
Na jaren werken in een psychiatrisch ziekenhuis, werkte ze vanaf 2012 in groepspraktijken met een brede, multidisciplinaire kijk op gezondheid en veerkracht. Sinds 2019 werkt ze voltijds voor Allegre Hageland in Holsbeek. 

 TERUGVORDERINGEN ZIEKENFONDS

Interessant om te weten is dat sommige ziekenfondsen een gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor psychologische begeleiding. Wij raden u aan om bij uw ziekenfonds na te vragen of u hiervoor in aanmerking komt.  Zo ja, vraag het ziekenfonds dan naar het formulier, zodat onze therapeuten het voor u kunnen invullen.

 • Sessie 1
  18/09/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 2
  25/09/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 3
  02/10/2019
  19:30 - 22:00
 • Sessie 4
  09/10/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 5
  16/10/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 6
  23/10/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 7
  06/11/2019
  19:15 - 21:15
 • Sessie 8
  13/11/2019
  19:15 - 21:15

  Facturatie en betaling

Heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling ?  PC 200 – PC 336 – Social Profit Sector – CM – KMO – VDAB opleidingscheques

 
Heeft u interesse in een 8-weken Compassion en veerkracht, echter bent u niet in de gelegenheid om aan te sluiten bij deze uitvoeringen? U kunt dan geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar maken, alsook uw voorkeuren doorgeven (locatie, periode, dag). Zodra er nieuwe uitvoeringen beschikbaar komen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.  Contacteer ons hier.
 
Vragenlijst

Om u in te schrijven voor ons 8-weken Compassion en veerkracht zal u eerst een vragenlijst krijgen waarvan we u vragen om deze even te beantwoorden. 

Met deze vragenlijst hebben we 2 doelstellingen voor ogen:

 • Enerzijds willen we ervoor zorgen dat de trainer wat achtergrondinformatie ter beschikking heeft van de deelnemers. Dit maakt het immers mogelijk om - zij het discreet - in te spelen op de samenstelling en de noden van de groep. Deze informatie wordt behandeld met de nodige privacy. De enige die op de hoogte is van deze informatie is de trainer. 
 • Anderzijds willen we in de mate van het mogelijke zeker zijn dat er geen mensen aan de groep deelnemen waarvan we inschatten dat ons groepsaanbod mogelijk te vroeg komt of niet passend is voor de vraag of het probleem waarmee men kampt.